Hjärtebarnsfonden Norr

Hjärtebarnsfonden Norr är en av 13 föreningar i Hjärtebarnsfonden. Vi arbetar för att ingen ska lida av ett medfött hjärtfel.

Om Hjärtebarnsfonden Norr

Välkommen till Hjärtebarnsfonden Norr!

Hjärtebarnsfonden Norr är en av 13 föreningar under Hjärtebarnsfonden. Vår förening består av hjärtebarn och deras familjer, familjer som mist sitt hjärtebarn och stödmedlemmar i Norrbottens och Västerbottens län. Ytan som föreningen täcker är större än en tredjedel av Sveriges yta. I föreningen har vi idag ca 340 medlemmar fördelat på ca 80 familjer.

Hjärtebarnsfonden Norr anordnar olika träffar och aktiviteter för våra medlemmar. Vill du själv ordna en träff eller har du tips på vilka träffar vi ska ordna, kontakta i så fall någon i styrelsen! Information om kommande aktiviteter hittar du på vår Facebook, Instagram eller under rubriken Händer hos Hjärtebarnsfonden Norr här på hemsidan.

Gåvor

Vill du skänka pengar till Hjärtebarnsfonden Norrs verksamhet kan du göra det genom att göra en insättning på vårt plusgiro 109 38 45-4.

Du som är blodgivare kan i Västerbotten skänka ditt blodgivararvode till föreningen. Tipsa gärna släkt, vänner och arbetskamrater om detta!

Du som spelar bingolotto kan beställa lotter och stötta Hjärtebarnsfonden Norr varje vecka. Kontakta oss för mer information! Vi säljer varje år julkalendrar och bingolotter till uppesittarkvällen den 23 december.

Medlem i Hjärtebarnsfonden Norr

Är du förälder till ett hjärtebarn, har du mist ett hjärtebarn eller är du anhörig till ett hjärtebarn? Vill du bli medlem i Hjärtebarnsfonden Norr? Titta i så fall här eller kontakta kansliet på telefon 08-442 46 50 eller e-post: info@hjartebarnsfonden.se.

Varmt och hjärtligt välkomna till oss i Hjärtebarnsfonden Norr!

Dina kontaktuppgifter
Om du redan är medlem så kom ihåg att medlemsregistret ligger till grund för bidrag från regionerna. Medlemsregistret innehåller kontaktuppgifter för oss att nå ut till medlemmarna. Vi skickar ut information om träffar m.m. med e-post. Inför årsmötet skickar vi även kallelse med vanligt brev till de medlemmar som inte anmält/ inte vill få utskick på e-post.

Kom ihåg att uppdatera om du byter e-postadress eller telefonnummer. Uppdateringen kan du göra själv genom att logga in på Mina sidor på Startsida – Hjärtebarnsfonden (hjartebarnsfonden.se) eller genom att mejla norr@hjartebarnsfonden.se.

Aktiviteter

Hjärtebarnsfonden Norr ska enligt stadgarna, förutom årsmötet, ordna en träff för medlemmarna varje år. Vi brukar ordna träffar över hela regionen dels i samband med årsmötet, dels en sommarträff i augusti. Dessa träffar är med övernattning 1-2 nätter. Vi turas om att ordna träffarna i Norr- och Västerbotten. Som exempel år 1 anordnar vi årsmötesträff i Norrbotten och sommarträff i Västerbotten. År 2 anordnar vi årsmötesträff i Västerbotten och sommarträff i Norrbotten.

Utöver dessa större träffar ordnar vi också lokala träffar som främst riktar sig till de i närområdet men alla medlemmar är såklart välkomna! Dessa träffar begränsar sig ofta till ett par timmar.

Hjärtebarnsfonden Norr har även anordnat föreläsningar, före pandemin har framför allt Barnhjärtmottagningen på Norrlands universitetssjukhus hjälpt oss med detta. Under pandemin ordnade vi digitala föreläsningar med t.ex. Carmen Rydberg som är psykolog på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg och Jennifer Andersson som själv är född med hjärtfel.

Mer information om träffar och aktiviteter som vi anordnat hittar du i urval under fliken Händer i Hjärtebarnsfonden Norr.

Har du tips på en träff som du vill att vi ska anordna, kontakta någon i styrelsen!

Händer hos Hjärtebarnsfonden Norr

Årsmöte 2023

Den 11 mars skickades inbjudan till årets årsmöte och årsmötesträff i Luleå. Årsmötesträffen äger rum den 21-23 april på och i anslutning till Hotel Scandic. Själva årsmötet äger rum på förmiddagen den 22 april kl. 10.00. Under helgen äter vi samt besöker Teknikens hus och åker och bowlar på O´Learys. Anmälan senast den 31 mars!

Hjärtliga hälsningar styrelsen

Träffar i Luleå, Skellefteå och Umeå

Den 12 och 19 november 2022 anordnade Hjärtebarnsfonden Norr träffar på Leos lekland i Luleå, Skellefteå respektive Umeå. Totalt kom 30 leksugna barn och nästan lika många lek- och pratsugna vuxna!

Styrelsemöte 220925

Imorgon söndag har vi styrelsemöte. Då ska vi bl.a. ta upp frågor som träffar framöver och bingolottoförsäljningen. Har du tips på en träff som du vill att vi ska anordna kan du alltid skicka in ett förslag! Är du själv intresserad av att anordna en träff, du kan då få hjälp av någon av oss i styrelsen för att ordna detta. Våra kontaktuppgifter finns under fliken Styrelse. Vi ser fram emot att just du hör av dig!

Glad sommar 2022!

Vi vill önska er alla en riktigt härlig sommar!

Vi som sitter i styrelsen arbetar ideellt och gör allt arbete med föreningen på vår fritid. När vi har semester under sommaren kan svarstiden på mejl och i sociala medier vara längre än normalt. Vi hoppas på överseende med detta!

Hjärtebarnsloppet 5 juni 2022

Efter två år med lopp bara på distans är det äntligen dags för ett hjärtebarnslopp som äger rum i Stockholm med start på Östermalms IP och målgång på Stockholms stadion. Loppet avgörs i samband med barn- och ungdomsloppet Minimaran. Preliminär starttid kl. 15.00. Det blir en festlig dag med ballonger, ansiktsmålning och många aktiviteter för hela familjen.

Du kan såklart även delta där du är genom att gå, rulla, springa, lunka eller rida. Gör du ditt lopp i stan, i skogen eller kanske till och med på jobbet?!

Hela anmälningsavgiften går oavkortat till Hjärtebarnsfondens arbete för att ingen ska lida av ett medfött hjärtfel!

Anmälan sker på https://registration.marathongruppen.se/Registration.aspx?&RaceId=98

Inbjudan till sommarträff finns på mejlen!

Inbjudan till sommarträffen den 12-14 augusti 2022 i Arvidsjaur är utskickad till era mejladresser. Vi hoppas att ni är många som vill träffas igen och att vi kan få en härlig helg tillsammans som avslutning på sommaren.

Denna träff anordnar vi bl.a. tack vare bidrag från Region Norrbotten och Region Västerbotten.

Bild 1: Jenny Strömgren Arvidsjaur
Bild 2: Hotell Laponia

 

Nordsken och Vilda Kidz

Tack vare Vilda Kidz i Norrbotten kan vi erbjuda våra medlemmar en möjlighet att få biljetter för hela familjen en dag under Nordsken den 26-28 maj i Skellefteå. Nordsken är Norra Skandinaviens största spelevent som i år har tioårsjubileum. Anmälan sker senast den 12 maj i formulär som ni har fått per e-post.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid031SJgxygKZCYfyGstvo9nxuh8iP5e6jzeQfEmCp8p2tu7qCgzDndfTadcuELD2Miql&id=100064973612448

Fastställd verksamhetsplan 2022

220116 Styrelsemöte (digitalt)
220214 Alla Barnhjärtans Dag (digital) plus bakelse till sjukhus
220403 Årsmöte och konstituerande styrelsemöte (digitalt)
220522 Styrelsemöte (digitalt)
220526-28 Aktivitet via Vilda Kidz, Norrsken
Maj Medlemsträff lokal
Juni Hjärtebarnsloppet Spring, gå, rulla där du är
Augusti Sommarträff Norrbotten
Augusti Styrelsemöte (digitalt)
220927 Världshjärtdagen
Sep-okt Styrelsemöte
Oktober Hjärtebarnsfondens föreningsforum
November Styrelsemöte (digitalt, fokus medlemsträffar 2023, årsmöte)
Hösten Lokala/digitala träffar

Kontakta oss

Hjärtebarnsfonden Norr

norr@hjartebarnsfonden.se

Styrelse

Styrelsemedlemmar

Ordförande

Carolin Persson Munther

carolin.persson-munther@hjartebarnsfonden.se

Kassör

Jens Söderström

jens.soderstrom@hjartebarnsfonden.se

Ledamot

Charlotte Lundmark Johansson

Suppleant

Arnica Bäckström

arnica.backstrom@hjartebarnsfonden.se

Suppleant

Rebecca Jeskanen

rebecca.jeskanen@hjartebarnsfonden.se

Valberedning

Valberedning

Ida Skogqvist

Valberedning

Helen Ström

Revisorer

Ordinarie revisor

Gabriella Carlsson

Suppleant

Carolina Lidman

Dokument & Stadgar

Stadgar

Hjärtebarnsfonden Norrs stadgar hittar du här: Hjärtebarnsfonden | Öppenhet och transparens (hjartebarnsfonden.se)

Årsmöte 2023

Här kommer handlingarna till årsmötet den 22 april 2023 i Luleå.

Handlingar årsmöte HBFNORR

Årsmöte 2022

Årsmötet hölls den 3 april via Google Meet.

Anmälan
Dagordning
Resultatrapport
Balansrapport
Verksamhetsberättelse

Årsmöte 2021

Årsmötet hölls den 18 april via Google Meet.

Inbjudan
Dagordning
Resultatrapport
Balansrapport
Verksamhetsberättelse

Årsmöte 2020

Årsmötet hölls den 14 maj via Google Hangouts.

Inbjudan
Dagordning
Revisionsberättelse
Resultatrapport
Balansrapport
Verksamhetsberättelse

Årsmöte 2019

Årsmötet hölls den 24 februari på Medlefors hotell och konferens i Skellefteå.

Årsmöte 2018

Årsmötet hölls den 25 februari i Funktionsrätts lokaler i Luleå.

Årsmöte 2017

Årsmötet hölls den 26 mars på Malå hotell i Malå.

Årsmöte 2016

Årsmötet hölls den 28 februari på Örnvik hotell och konferens i Luleå.

Årsmöte 2015

Årsmötet hölls den 22 februari på Medlefors hotell och konferens i Skellefteå.

Årsmöte 2014

Årsmötet hölls den 2 mars på Pite Havsbad i Piteå.

Årsmöte 2013

Årsmötet hölls den 3 mars på Örnvik hotell och konferens i Luleå.

Årsmöte 2012

Årsmötet hölls den 26 februari på Medlefors hotell och konferens i Skellefteå.

Årsmöte 2011

Årsmötet 2011 hölls på Medlefors folkhögskola i Skellefteå.

Årsmöte 2010

Årsmötet 2010 var i Skellefteå helgen 27-28 februari.