Hjärtebarnsfondens årliga stipendium

Varje år delar Hjärtebarnsfonden ut ett stipendium på 25 000 kronor till en eller flera personer som gör livet lättare för de som lever med ett medfött hjärtfel.

hbf-sunset

Hjärtebarnsfondens stipendium

Hjärtebarnsfonden delar varje år, med start 2018, ut ett stipendium på 25 000 kr till någon inom professionen som Hjärtebarnsfonden vill uppmärksamma. Det kan vara till en person, enhet eller forskargrupp inom vård, skola eller forskning som på ett utomordentligt sätt bidragit till att göra livet lättare för barn, ungdomar och vuxna som lever med ett medfött hjärtfel.

För att nominera till Hjärtebarnsfondens stipendium mailar du info@hjartebarnsfonden.se

Uppge namn, avdelning eller liknande samt kontaktuppgifter till dessa, en kort motivering samt ditt eget namn.

Den 14 februari 2024 tilldelades Linda Van Tempel, Ellen Eriksson och Frida Berg på Barnhjärtcentrum i Stockholm stipendiet för deras enastående arbete med att starta och driva en ungdomsgrupp för hjärtransplanterade ungdomar.

Nominera här

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Event hos Hjärtebarnsfonden

Se alla event

Nyheter och opinion

Se alla nyheter