Engagera dig

Du kan engagera dig på flera sätt. En del blir volontärer, andra startar insamlingar eller blir stödpersoner. Här kan du läsa mer om vad du kan välja bland.

Hjärtebarnsfondens volontärverksamhet

Hjärtebarnsfondens volontärverksamhet

Våra volontärer är en stor del av vår verksamhet ute i landet. De finns med och anordnar våra läger, bidrar med sin tid och stöttar för våra drabbade hjärtebarnsfamiljer. Läs mer om våra olika uppdrag nedan.

Stödperson på barnhjärtavdelningarna i Lund och Göteborg

Stödperson på barnhjärtavdelningarna i Lund och Göteborg

Behovet av stöd hos drabbade familjer är stort och därför har Hjärtebarnsfonden startat en volontärverksamhet på barnhjärtavdelningarna på sjukhusen i Lund och Göteborg.
Som volontär får du möjligheten att underlätta någon annans liv och situation genom att vara en god medmänniska!

Vår ambition med volontärverksamheten är att ge ett kontinuerlig stöd för de drabbade familjerna både fysiskt (”ska vi ta en promenad?”) och psykiskt (”jag är här och delar bördan med dig en stund!”).

Lägerledare för vår lägerverksamhet

Hjärtebarnsfonden ordnar årliga läger för barn och ungdomar med hjärtfel och deras familjer samt för vuxna födda med hjärtfel. Med på lägren har vi ledare med erfarenhet av barn med särskilda behov samt medicinskt ansvariga. Våra läger innehåller alltifrån segling och skidåkning till e-sport och ridning.

Fikagrupper

Fikagrupper

Fikastunderna som vi anordnar är regelbundet återkommande och ger möjlighet till samtal och en stunds avkoppling för de familjer som ligger inne på sjukhuset i samband med operation. I dagsläget är vi verksamma på barnhjärtavdelningarna i Lund och Göteborg. Varje tisdag finns vi på avdelningen i Göteborg. Kontakta gärna oss om ni vill vara med i Lund eller Göteborg, eller varför inte starta en egen fikagrupp på ett annat sjukhus nära dig?

Pärla våra armband

Pärla våra armband

Är ni en familj, ett kompisgäng eller företag som vill pärla våra populära armband så tar vi emot ert engagemang med öppna armar. Vi skickar inte material till färre än 100 st armband och behöver datum och tid för planerad pärldag. 

Kontaktperson för drabbade

En annan viktig insats görs av de kontaktpersoner som finns i varje förening och som hjälper och informerar familjer som behöver stöd, till exempel i samband med sjukhusvistelse eller just då man fått besked om att ens barn har hjärtfel. Det är mycket värdefullt att tidigt få kontakt med andra som har varit med om liknade händelser, det gäller såväl under sjukhustiden som hemma i vardagen.

Läs mer eller ansök om stöd

Intresserad av att bli vår volontär?

Vill du bidra med din tid och kunskap till vårt arbete för hjärtebarn?

Titta gärna på vår digitala utbildning här nedanför, och hör därefter av dig till kontoret för vidare samtal.

info@hjartebarnsfonden.se 08-442 46 56

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dom är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Event hos Hjärtebarnsfonden

Se alla event

Nyheter och opinion

Se alla nyheter