Hjärtebarnsfonden Uppsala

Hjärtebarnsfonden Uppsala är en av 12 föreningar i Hjärtebarnsfonden. Vi arbetar för att ingen ska lida av ett medfött hjärtfel.

Om Hjärtebarnsfonden Uppsala

Välkommen till Hjärtebarnsfonden Uppsala!

I Hjärtebarnsfonden Uppsala ingår hela Uppsala län med bla. Uppsala, Älvkarleby, Heby,  Enköping, Håbo, Tierp, Östhammar och Knivsta.

Hjärtebarnsfonden Uppsala har ca 70 medlemsfamiljer i dagsläget.

Händer hos Hjärtebarnsfonden Uppsala

Senaste nytt

Vårens aktiviteter

I senaste nyhetsbrevet (16/2-23) delade vi information om kommande aktiviteter under våren.

Alla Hjärtans dag-bakelser: Även i år delade vi ut bakelser till medlemmar i samband med Alla hjärtans dag. Vi hoppas att ni som anmälde er hade en mysig stund tillsammans med goda bakelser!

Fredagen den 3 mars bjuder vi in till en Pappaträff på O’Learys i Uppsala. Vi kommer äta för att sedan bowla och spela tillsammans. Mer information om pappaträffen och hur du anmäler dig finner du i nyhetsmailet. Hoppas att så många som möjligt vill delta och lära känna andra pappor i föreningen.

Den 2 april kommer vi att ha en pysselträff med fika i Uppsala och i juni planerar vi för en familjeträff i Enköping. Dessutom planerar vi för en tonårsträff under våren. Mer info om dessa träffar kommer inom kort.

Har du idéer på aktiviteter?

Vi tar gärna emot idéer på träffar inför hösten via mail till ordförande Sarah Björklund: sarah.bjorklund@hjartebarnsfonden.se

Förslag på aktiviteter

Vi planerar just nu för aktiviteter att anordna för våra medlemmar under 2023. Mer information kommer att publiceras inom kort på hemsidan, via Facebook och i vårt nyhetsbrev som skickas ut via mail.

Styrelsen i Hjärtebarnsfonden Uppsala blir glada om medlemmarna vill komma med idéer på vad ni vill hitta på i föreningen kommande år.

Exempel på aktiviteter vi haft möjlighet att anordna tidigare är:

  • Medlemsträff Hammarskog
  • Simskola
  • Mammaträff
  • Pyssel
  • Digital tipspromenad
  • Skicka hem kit för julpyssel till medlemmar
  • Turbo Sport & Adventure Uppsala

Kanske uppskattar dina barn att träffa andra barn i lekparken? Eller älskar djur och hade velat åka till Kolmården? De äldre barnen kanske föredrar bio eller ett besök på Turbo?

Skulle du som förälder vilja få möjlighet träffa andra föräldrar för att bolla tankar?

Du är mer än välkommen att maila förslag och idéer till oss!

Hälsningar
Styrelsen

Simskola

Vi har de senaste åren anordnat Simskola. Just nu har vi inget inbokat, men kommunicerar om/när det blir aktuellt igen.

Skulle ditt barn vara intresserad av Simskola via föreningen? Maila då ditt intresse till vår ordförande sarah.bjorklund@hjartebarnsfonden.se.

Familjeträff på Turbo oktober 2022

Medlemmar i Hjärtebarnsfonden Uppsala och Stockholm bjöds in till en aktivitet på Turbo i Uppsala. Det var en uppskattad aktivitet där barnen kunde klättra, hoppa och leka med varandra och föräldrarna fick chans att träffa andra föräldrar.

Medlemsträff 2021

Den 18 okt 11.30 anordnade vi medlemsträff i Hammarskog, Uppsala

Vi grillade korv, barnen lekte i lekparken, och Maria hade anordnat en digital tipspromenad.

Tack alla som kom för en fin dag!

Simskola 2018

Vi har under 3 terminer erbjudit kostnadsfri simskola för våra medlemmar!

Undervisningen har skett i varmvatten med 3 tränare så alla fick möjlighet till individuell hjälp.

Vi tackar våra ledare för deras engagemang!

Vi hoppas att vi framöver ska kunna anordna simskola igen för våra medlemmar!

/Styrelsen

Celeres Nordica skänker del av intäkt

Stort tack till #celeresnordica som även 2019 skänkt en del av de intäkter de fick på kulturnatten i Uppsala 14 September till Hjärtebarnsfonden Uppsala län.

Gå gärna in på deras sida och gilla så ni inte missar några av deras evenemang.

Kontakta oss

Ordförande

Sarah Björklund

sarah.bjorklund@hjartebarnsfonden.se

Kontaktperson Göteborg

Angeliki Pournara

angeliki.pournara@hjartebarnsfonden.se

Styrelse

Styrelsemedlemmar

Ordförande

Sarah Björklund

sarah.bjorklund@hjartebarnsfonden.se

Ledamot

Alexandra Enskär

alexandra.enskar@hjartebarnsfonden.se

Ledamot

George Tsarsitalidis

george.tsarsitalidis@hjartebarnsfonden.se

Valberedning

Ledamot, sammankallande

Karin Åhrberg

karin.ahrberg@hjartebarnsfonden.se

Revisorer

Dokument & Stadgar

Årsmöte 2022

Årsmötet 2022 hölls den 24 april 2022. I år hade vi ett hydrid-möte där de som hade möjlighet deltog fysiskt på plats på O´Learys i Uppsala medan en del deltog digitalt.

Under tiden som mötet pågick kunde barnen spela bowling och shuffleboard eller pyssla.

/Styrelsen

Årsmöte 2021

På grund av rådande situation kunde vi inte heller i år hålla ett fysiskt årsmöte för alla våra medlemmar, utan vi hade ett digitalt årsmöte via Google meets i maj.

Jessica har efter 10 år som medlem i styrelsen valt att lämna uppdraget och tackades av i mötet. Stort tack för allt engagemang och bidrag till styrelsens arbete!

Vi välkomnar George Tsarsitalidis, Angeliki Pournara, Sandrine Lafitte och Alexandra Enskär som nya ledamöter i styrelsen. Ordförande Sarah Björklund samt Maria Landgren, Frida Runhagen, Ayman Abu Sultan, och Karin Åhrberg sitter kvar från tidigare årsmöte.

/Styrelsen

Årsmöte 2020

Året börjar närma sig sitt slut, ett år där inget varit som vanligt och vi inte kunnat ha träffar som vi brukar, en del föreningar har ställt om till digitala träffar och bjudit in hela Hjärtebarnsfondens föreningar, det har tex bakats pizza och muffins, men även varit en del föreläsningar.

Vi kan bara blicka framåt mot 2021 och hoppas att året blir lite mer som vi är vana vid.

Vi i styrelsen hoppas att vi kan jobba på som vanligt och ha fysiska träffar, även om vi också vet att det inte är en självklarhet i detta läge vi nu är i.

Vi hoppas att fler vill bli delaktiga i styrelsen och planera roliga träffar med oss. Vill du engagera dig i styrelsen, släng då i väg ett mail till sarah.bjorklund@hjartebarnsfonden.se så ser jag till att det hamnar hos valberedande.

Håll avstånd och håll ut så hoppas vi att vi snart ses igen!

/Styrelsen

Årsmöte 2019

I år kunde vi pga rådande situation inte hålla ett fysiskt årsmöte för alla våra medlemmar, utan det fick ske med enbart styrelsen!

Heidi, som i 10år varit medlem i styrelsen, kände att det var dags att lämna över till en ny ordförande och tackades av för sitt otroliga arbete i styrelsen.

Vi tackade även av Sofie som suttit som sekreterare!

I stället välkomnar vi Sarah Björklund som ny medlem, Maria Landgren, Frida Runhagen, Ayman Abu Sultan, Jesica Everitt och Karin Åhrberg sitter kvar från tidigare årsmöte.

/Styrelsen