Hjärtan i bläck

Det började som en idé för tre år sedan och nu är det en tradition. Att tatuera hjärtan till förmån för Hjärtebarnsfonden.

För fjärde året i rad tatuerades hjärtan på Studio Epic Tattoo under alla hjärtans dag-veckan. Årets resultat: 11 000 kronor till Hjärtebarnsfonden.
– Det känns fint att göra något för en god sak, säger tatueraren Daniel Persson.

Daniel Persson äger Studio Epic Tattoo i Gubbängen i södra Stockholm tillsammans med flickvännen Hanna. För att skapa uppmärksamhet kring sin
nyöppnade studio och samtidigt bidra till en god sak startade de 2020 kampanjen #hjärtanförenröding, vilket innebär att de tatuerar hjärtan för 500 kronor styck. Pengarna går sedan oavkortat till Hjärtebarnsfonden.

– Vi har ingen personlig relation till barn med medfödda hjärtfel, men vi ville hitta en koppling till alla hjärtans dag och bjuda in folk till studion – samtidigt som vi samlade in pengar till ett bra ställe, och Hjärtebarnsfonden känns mer personlig än många andra välgörenhetsorganisationer.

Daniel berättar att det var många föräldrar till hjärtebarn som tatuerade sig under veckan.
– Det är rörande att höra deras historier, så det är fint att kunna ge dem en sak att minnas för livet.

Text: Carl Hjelm Foto: Magnus Glans

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter