Summercamp 2024 i Hökensås

Årets stora sommarläger Summercamp blir i Hökensås, Tidaholm. Det stora sommarlägret för drabbade familjer arrangerades för första gången 2023 och då i Hestra i Småland. Den här gången byter man destination och i programmet står fiske, bågskytte, vandring, ridning, pyssel, DJ-kurs och fotboll samt mycket mer.

I samarbete med First Camp arrangerar Hjärtebarnsfonden ett stort läger på First Camp Hökensås i Tidaholm. Runt 200 deltagare som på något sätt drabbats av medfött hjärtfel kommer samlas på plats mellan den 3 och 6 juli.

– Vi är oerhört stolta och glada att få välkomna Hjärtebarnsfamiljerna till oss på First Camp Hökensås i sommar! Tillsammans med vår destinationschef Monica har vi tänkt igenom hur vi på bästa sätt kan erbjuda något för alla åldrar och  känner att vi kommer att kunna erbjuda ett brett utbud av aktiviteter hos oss. Vi känner oss trygga med att vi kommer skapa upplevelser och glada minnen tillsammans i den vackra naturen på First Camp Hökensås.

– Vi insåg tidigt att 2023 års succé behöver följas upp, och vi har arbetat under hela hösten och vintern med att få till det. Tack vare bra idéer och fint samarbete med First Camp och kommunikationsbyrån deBrandLab så är det nu möjligt och det är vi så glada för, säger Linda Sundberg, generalsekreterare Hjärtebarnsfonden och fortsätter:
– Hjärtebarnsfamiljer runt om i Sverige går på knäna nu. Den ekonomiska situationen gör att de är än mer utsatta och därför är ett läger som det här extra viktigt att arrangera. Vi gör det för att minska utanförskapet och ge en bra livskvalitet.

Miriam Mattisdotter, projektledare och designer på deBrandLab, är också glad för uppdraget.
– Att få stödja Hjärtebarnsfonden i deras fantastiska arbete är en stor ära för oss och vi är stolta över att få vara deras partner. Det ska bli så kul att tillsammans få skapa minnen och magiska ögonblick för hjärtebarnen och deras familjer på årets Summercamp. Det kommer bli är en upplevelse som berikar både oss och dem.

Precis som förra året får man anmäla intresse att delta. För att vi ska kunna göra ett urval behöver ni skriva en motivering till varför just ni (och er familj kanske) behöver åka på Summercamp. Det finns ett begränsat antal platser på Summercamp 2024 och urvalet kommer ske inom kort. Då meddelas ni om ni fått plats eller hamnat på reservplats.

Alla hjärtebarn deltar gratis, för syskon (upp till 18 år) kostar det 500 kr och varje vuxen betalar 2.000 kr. Familjen betalar max 5.000 kr. (Familjer som inte är medlemmar betalar max 10.000 kr). Mat, boende och aktiviteter ingår i priset. Vi bor i stugor på 40-53 kvm med separata sovrum, pentry, samt dusch och toalett. Det går bussar från Stockholm och Malmö (via Göteborgstrakten), det utgår ingen reseersättning från dessa regioner eftersom man kan ta bussen.

Till pressmeddelandet

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter