Sjösportläger Assö

Assö Sjösportläger

 

Datum: 21 juli – 27 juli
För ungdomar födda med hjärtfel, 12-19 år. Är du äldre men är sugen på att åka med, kontakta oss på adressen som står längst ned.

Antal deltagare: 15 deltagare och ca 6 ledare.

Beskrivning
Lägret är ett sjösportläger med inriktning på segling. Vi välkomnar alla ungdomar med hjärtsjukdom. Varken fysisk kondition eller förkunskaper behövs.

Syfte och mål
Syftet är att ge alla deltagare en riktigt fin lägerupplevelse under säkra former och med tydligt inslag av lättsamhet och lek. Vi planerar alla aktiviteter så att alla deltagare kan vara med.
Genom kombinationen av samvaro med kamrater i liknande situation och anpassade aktiviteter kan självkänslan stärkas. Vi hoppas stimulera till fortsatt intresse för segling, framför allt till fler somrar på Assö.

Innehåll
Dagarna varvas med segling och annan sjösport och oftast land aktiviteter på kvällarna.
Deltagarna får prova på och lära sig segling under trygga former. På programmet står seglingskunskap, kanotpaddling, bad och andra vattenaktiviteter.

Under veckan finns det också tillfällen att prata med jämnåriga om den speciella problematik som ett medfött hjärtfel innebär. De får också chans till informella samtal med den barnhjärtläkare som både är seglingsinstruktör och ansvarig läkare under lägertiden. Även de svårast sjuka kan vara med på detta läger.

Ledare
Ledare och seglingsinstruktör är Katarina Hanséus, som är en av Sveriges främsta barnkardiologer. Hon kommer att fungera som huvudledare och har sjukvårdsansvar tillsammans med en sjuksköterska och 5-6 ledare/ seglingsinstruktörer. Ledarna ser till att ungdomarna får den hjälp som behövs utifrån varje deltagares ork och förmåga. De stöttar och uppmuntrar för att de ska våga ”ta steget” och utmana sig själva.

Välkommen med din anmälan,
Har du frågor kontakta oss på:
info@hjartebarnsfonden.se

Anmäl ditt intresse här

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter