Vi hjälps åt för att fler barnhjärtan ska slå

När vi hjälps åt finns det hopp. För 50 år sedan dog hälften av barnen som föddes med hjärtfel. Idag är den siffran nere på någon procent

En stor del av de senaste decenniernas häpnadsväckande framsteg inom barnkardiologin och barnhjärtkirurgin har vi forskningen att tacka för. Och att forskning blir verklighet har vi privatpersoner som dig att tacka för. Forskning pågår och räddar liv. Det händer spännande saker som kan innebära bättre resultat både inom kirurgin men också inom fosterdiagnostik, nutrition, omhändertagande och mer därtill.

En person med stora visioner är Kiet Tran, hjärtkirurg på Nationellt center för barnhjärtkirurgi på
Skånes universitetssjukhus. I brevet som följer med i utskicket kan du läsa om hans arbete och
hur han varje dag jobbar för att göra skillnad för hjärtebarn och deras föräldrar.
I dessa tider är det extra viktigt att vi hjälper dem som hjälper och ser till att det finns pengar och resurser så att deras upptäckter och engagemang kommer till verklig nytta.

Som Kiet själv uttrycker det så är varje barnhjärtoperation ett lagarbete och han själv bara en del av en livsviktig kedja. När du ger röst åt hjärtebarnen och stöttar eldsjälar som Kiet är du också en länk i den kedjan. Det är vi och alla hjärtebarnsfamiljer där ute otroligt tacksamma för.

När vi hjälps åt finns det hopp.

Tack för ditt bidrag.

Med vänliga hälsningar
Linda Sundberg,
ordförande Hjärtebarnsfonden

Läs Kiet Trans brev här.

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter