Vårdupplysning för barn och unga

Många barn och ungdomar besöker hälso- och sjukvården varje år. Forskning visar att över hälften av dem är mycket stressade och rädda inför besöket. Detta är mycket allvarligt eftersom vårdrelaterad rädsla medför medicinska och psykologiska risker både på kort och lång sikt.

Hjärtebarnsfonden har medverkat till plattformen Mediprep genom att ge exempel på frågor som barn och unga kan ha. På vårdsajten kan nu barn, ungdomar – och deras föräldrar – ta del av medicinsk, digital information som är likvärdig över hela landet. Den är också åldersanpassad. 
Allt innehåll har vetenskaplig grund och är granskat av professioner inom barnhälsa och barnsjukvård. Innehållet är skapat tillsammans med barn och ungdomar. I texter, filmer och podcasts finns innehåll om sjukdomar och besvär, konkreta exempel på hur undersökningar går till och berättelser från andra barn och ungdom.

Kika själv på www.mediprep.se.

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter