Hemsidan nominerad till pris

Vår webbyrå Samuraj är nominerade för Svenska Publishingpriset med vår hemsida www.hjartebarnsfonden.se. Bidraget är en av sex finalister i kategorin “Sajter som marknadsför föreningar och organisationer”.

Samuraj anlitades för att ta fram en ny webbplats åt Hjärtebarnsfonden under 2022, med syfte att göra den mer lättnavigerad och lättförståelig för olika målgrupper, och underlätta för de som vill lära sig mer, donera en gåva, eller stötta Hjärtebarnsfondens arbete genom sitt företag.

Webbplatsen lanserades med ett nytt utseende, nytt text- och bildinnehåll, och en helt ny struktur.

– Redan när Samuraj visade sin första idé för oss så förstod vi att vi valt rätt. Att hemsidan nu också är nominerad till Publishingpriset visar att fler har sett kvaliteterna. Vårt arbete går ut på att göra folk uppmärksamma på världens vanligaste missbildning, medfött hjärtfel. Då är det viktigt med en sida som är lättnavigerad, tydlig och samtidigt trevlig att besöka. Det är precis det som Samuraj har format här, säger Mattias Barsk, kommunikationschef på Hjärtebarnsfonden.

– Vi fick från första mötet ett stort förtroende av Hjärtebarnsfonden, och har kunnat arbeta i en nära process där vi dragit nytta av varandras kunskaper och erfarenheter för att skapa största möjliga värde. Det känns fantastiskt att kunna bidra till en organisation som gör så stor och tydlig skillnad i människors liv, så för oss på Samuraj som har arbetat med detta känns det därför extra bra i hjärtat att resultatet uppmärksammas i Publishingpriset, avslutar Andreas Uneby, creative director på Samuraj.

Vinnarna i Publishingpriset 2023 tillkännages på Svenska Publishingsprisets gala på Berns i Stockholm den 8 november.

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter