Fredrik Karlström ny ambassadör för Hjärtebarnsfonden

image3-2531113

Fredrik Karlström känner vi mest till som hockeyspelare. Nu är han även ambassadör för Hjärtebarnsfonden. Vi passade på att ställa några frågor för att lära känna Fredrik bättre.

Fredrik är 23 år och spelar ishockey på professionell nivå. ”Jag skulle beskriva mig själv som en positiv och glad kille som gillar att prata och skoja. Möjligen lite flummig. Men kanske på ett bra sätt”, berättar Fredrik för oss. ”På Fritiden tittar jag mycket på fotboll och gillar att umgås med min flickvän vänner och familj, och jag älskar mat”, berättar han. ”Inte att laga men att äta”, passar han på att tillägga.

Vi frågar varför Fredrik valt att bli ambassadör och engagera sig för just Hjärtebarnsfonden. ”Om jag får vara med och bidra med minsta lilla så gör jag det ALLA gånger. Jag vill vara med och expandera Hjärtebarnsfondens verksamhet och målet av att inget barn ska lida av medfött hjärtfel”, säger Fredrik.

image2-6215262-8610884

Vad är det första du tänker att du vill göra som ambassadör för Hjärtebarnsfonden?

”Jag kommer vara med och anordna ett välgörenhetsevent där jag och min kusin Marcus Karlström kommer arrangera en golftävling till förmån för Hjärtebarnsfonden. Det kommer bli grymt!”, berättar Fredrik för oss.

Vi frågar Fredrik vad hjärtat betyder och har för mening för honom. ”Allt såklart!”, svarar han utan tvekan. ”Hjärtat är det viktigaste vi har. Det är livets motor och det som gör att vi får leva och kunna göra allt det vi gör varje sekund, varje minut och dag. Utan hjärta inget liv”, säger han.

image0-2-6929002-2246187

Sista frågan: Vad vill du hälsa till alla barn och vuxna som just nu ligger inne på sjukhus på grund av sitt medfödda hjärtfel?

”Jag kan inte ens föreställa mig hur det är, och jag önskar att ingen någonsin behövde uppleva det. Men jag vill att de ska veta hur starka de är i sin situation och att jag skickar värmande hjärtetankar till dem”, säger Fredrik.

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter