”Det är särskilt påfrestande att ligga på sjukhuset under julen”

Barn ligger på sjukhus under hela året. Jul och nyårshelgerna är inget undantag. För familjer med hjärtsjuka barn är sjukhuset en trygg plats som erbjuder den bästa vården som finns att få. Men för några kan vistelsen bli väldigt lång…

gran-248x300-9393675

På sjukhusspråk talar personalen om ”långliggare”. Det är barn som ligger inne för vård under mycket lång tid. I bland i väntan på ett nytt hjärta eller en annan komplicerad operation. Det kan röra sig om flera månader i sjukhussängen innan man är tillbaka hemma igen.

Vi på Hjärtebarnsfonden hjälper hjärtsjuka barn och deras familjer genom att vara närvarande på sjukhusen. Året om. Vi anordnar fikagrupper där vi samlas och lyssnar på varandras berättelser. Vi fixar ”paddor” till barnen som ligger inne så att de kan hålla kontakten med sina syskon och kompisar på hemorten och hänga med i skolarbetet. I särskilt ömmande fall stöttar vi också ekonomiskt för att ge långliggande familjer en smula guldkant i vardagen och under helgerna.

Vi hoppas att du som givare förstår hur viktig du är och vill fortsätta att stödja Hjärtebarnsfondens arbete genom att ge en julgåva till ”långliggarna” på sjukhusen i Lund och Göteborg. Tack vare din hjälp kan vi ge många familjer med hjärtebarn en god jul, oavsett om man ligger på sjukhus eller är hemma.

Ett varmt tack för ditt viktiga engagemang. Vill du skänka en gåva, gå vidare här >>>

En god jul önskar Hjärtebarnsfonden.

PS.  Alva, 8 år, har skrivit en julhälsning. Läs den gärna.

brevet-300x182-3354136

 

 

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter