Världshjärtdagen 2023

Den 29 september är Världshjärtdagen eller World Heart Day som den kallas internationellt. Dagen instiftades för att uppmärksamma hjärtfel världen över.

Vi på Hjärtebarnsfonden har medlemmar i alla åldrar och vill inte bara på den här dagen utan alla dagar på året göra folk uppmärksamma på världens vanligaste missbildning, nämligen ett hjärta som inte riktigt ser ut som det ska. Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. I Sverige lever 70.000 svenskar med medfött hjärtfel, 40.000 av dem är vuxna.

My föddes på Världshjärtdagen

My föddes på Världshjärtdagen, för tidigt och med trasigt hjärta. Läs den gripande berättelsen.

Se alla nyheter

Världshjärtdagen är viktig för att lyfta frågan på en mer högre nivå och få reserverad tid för att prata om ämnet. Du kan hjälpa oss genom att engagera dig på något sätt. Skänk 100 kronor och påverka vardagen på sjukhus! Eller starta en egen insamling hos oss, och gör så att dina vänner och kollegor också stödjer vårt arbete.

Samla in till Världshjärtdagen

Här kan du skänka en gåva och hjälpa oss att samla in till arbetet för att ingen ska lida av ett medfött hjärtfel.
Dela länken i dina sociala medier eller per sms, och låt fler få en chans att påverka!

Insamling för Världshjärtdagen Starta egen insamling

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter