Summercamp 2024

Summercamp 2024 äger rum den 3-6 juli i det vilda Hökensås.

Sommarens stora läger för hela familjen

Hökensås är en urbergsplatå i Västergötland som sträcker sig 10 mil utmed Vätterns västra strand från Jönköpingstrakten i söder till sjön Viken i norr. Vår Summercamp för hjärtebarn, hjärtebarnsfamiljer, unga och vuxna med medfödda hjärtfel kommer äga rum på First Camp Hökensås.

Precis som förra året får man anmäla intresse att delta. För att vi ska kunna göra ett urval behöver ni skriva en motivering till varför just ni behöver åka på Summercamp. Det finns ett begränsat antal platser på Summercamp 2024 och urvalet kommer ske inom kort. Då meddelas ni om ni fått plats eller hamnat på reservplats.

Alla hjärtebarn deltar gratis, för syskon (upp till 18 år) kostar det 500 kr och varje vuxen betalar 2.000 kr. Familjen betalar max 5.000 kr. (Familjer som inte är medlemmar betalar max 10.000 kr). Mat, boende och aktiviteter ingår i priset. Vi bor i stugor på 40-53 kvm med separata sovrum, pentry, samt dusch och toalett. Det går bussar från Stockholm och Malmö (via Göteborgstrakten), det utgår ingen reseersättning från dessa regioner eftersom man kan ta bussen.

Gör din intresseanmälan via länken nedan.

Aktiviteter på Summercamp

Du kommer att kunna välja bland många aktiviteter för stor och små såsom fiske, föreläsningar, bågskytte, vandring, boule, hästridning, ansiktsmålning, padel, pyssel, fotboll, kubb, DJ-kurs, spel och mycket mycket mer.

Vanliga frågor och svar


Vilken åldersgräns gäller för att åka på lägret?
Alla kan vara med men för barn under två år har vi ingen anpassad aktivitet. Det kommer att finnas lekrum där vårdnadshavare kan vara med sitt barn och pyssla.

Hur bor man?
Vi bor i självhushållsstugor på 40-53 kvm med separata sovrum, pentry, samt dusch och toalett.

Vilka aktiviteter ingår?
Vi kommer att uppdatera löpande när saker faller på plats. Men det kommer bli fyra dagar fyllda av chanser att prova på olika saker och båda mysa och utmana sig.

Är anmälan bindande?
Ja anmälan är bindande. Faktura skickas ut i samband med antagningen till Summercamp.

Vad ingår i priset?
Mat, boende och aktiviteter ingår i priset.

Får man pengar tillbaka om man är sjuk och inte kan delta?
Blir du antagen på lägret gäller avbokning endast mot läkarintyg. 

När får jag veta om jag kommit med?
Deltagandet om plats på lägret sker via mejl senast den 10 maj.

Vad menas med GUCHare?
Medlem i föreningen Guch. Vuxen med medfött hjärtfel. 

Behöver alla i familjen vara medlemmar i Hjärtebarnsfonden för att kunna åka?
Alla behöver inte vara medlemmar. Men som folkbokförd på samma adress räknas man som medlem. Oavsett om man registrerat namnet på personen i fråga. Viktigt att man gör det i samband med anmälan så det blir rätt i vårt register. 

Mitt medlemskap i Hjärtebarnsfonden har löpt ut, kan jag åka på lägret ändå?
Du som medlem behöver ha betalat årsavgiften för att delta på våra läger. Betala ditt medlemskap: https://hjartebarnsfonden.se/bli-medlem

Om jag har övriga frågor som ej besvaras ovan gällande dagen, vem vänder jag mig till?
Skicka dina frågor till info@hjartebarnsfonden.se

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter