Hjärtebarnsmånaden 2020

Hjärtebarnsfonden arbetar för att ge röst åt alla barn, ungdomar och vuxna som sedan födseln lever med ett trasigt hjärta . Det gör vi bland annat genom att under februari utlysa en Hjärtebarnsmånad.  Under denna månad samlar vi in pengar för att fler lagade barnhjärtan ska fortsätta slå. Tack vare forskningen kan många trasiga barnhjärtan lagas idag. Men för att fler ska överleva och få ett ännu bättre liv så behövs det mer pengar. I år är målsättningen att samla in 2 miljoner kronor under Hjärtebarnsmånaden i februari. Med din hjälp kan vi nå målet.

Ett trasigt barnhjärta förändrar allt

Hjärtebarnsfonden arbetar för att ge röst åt alla barn, ungdomar och vuxna som sedan födseln lever med ett trasigt hjärta . Det gör vi bland annat genom att under februari utlysa en Hjärtebarnsmånad.  Under denna månad samlar vi in pengar för att fler lagade barnhjärtan ska fortsätta slå. Tack vare forskningen kan många trasiga barnhjärtan lagas idag. Men för att fler ska överleva och få ett ännu bättre liv så behövs det mer pengar.

I år är målsättningen att samla in 2 miljoner kronor under Hjärtebarnsmånaden i februari. Med din hjälp kan vi nå målet.

– Det här är vårt sätt att uppmuntra till engagemang och uppmärksamhet kring frågor som rör och berör unga med hjärtfel. Nu hoppas vi att många, många vill vara med och hjälpa till med  aktivt vara med i arbetet för att ingen ska lida av ett medfött hjärtfel, säger Johan Björkman, ansvarig för insamling och kommunikation på Hjärtebarnsfonden.

Det här händer under Hjärtebarnsmånaden 2020: 

Sociala medier. Hjärtebarnsfonden kommer att lägga upp inlägg under hela februari på Facebook och Instagram under februari. Kolla in, ”lajka” och dela.

Delade inlägg. Har du personliga erfarenheter eller upplevelser av hur det är att vara hjärtebarnsfödälder eller vuxen med medfött hjärtfel? Vi hoppas att du också vill dela din berättelse och dina upplevelse med oss – i bilder och ord. Lägg ut din historia, eller bild på ditt hjärtebarn på Instagram och tagga @hjartebarnsfonden så delar vi era inlägg i våra kanaler.

Hjärtebarnsfondens årliga Swishevent den 14 februari ordnas för fjärde året i rad. Häng med och gör något meningsfullt på Alla Hjärtans Dag och ge ditt stöd till kampen mot medfödda hjärtfel. Gå med i eventet på Facebook här.

Hjärtebarnsmånadens tävling! Rita ett hjärta som tävlingsbidrag, och vinn en skidresa för hela familjen. Ladda ner tävlingsblanketten som PDF här och sedan posta eller mejla in ditt tävlingsbidrag, eller delta på plats runt om i landet helgen den 15-16 februari. För mer information, följ oss på sociala medier.

Hjärtebarnstårtan. Baka Hjärtebarnstårtan 2020 och ta med tårtan till er arbetsplats och bjud på fikat – och uppmana kollegor att Swisha en summa till 90 05 877 som tack!
Anvisningar om hur du bakar tårtan finns både på vår hemsida som recept här, och som film på youtube här. Lägg upp bilder på era Hjärtebarnstårtor på sociala medier och tagga @hjartebarnsfonden så repostar vi!

Facebookinsamling. Hjärtebarnsfonden kommer att ordna en Facebookinsamling som kommer att ligga ute under hela februari. Var gärna med oss och dela insamlingen så att den kan nå fler. Vårt mål är att få ihop 100 000 kronor.

Egen insamling. Starta en egen Facebook insamling. Det gör du enkelt genom välja ”insamling” i kolumnen till vänster när du går in på startsidan på Facebook (under rubriken ”upptäck”). När du valt att göra din statusuppdatering som en insamling, skriver du in Hjärtebarnsfonden som organisation i sökrutan. Berätta din personliga historia och sprid insamlingen bland dina vänner.

På vår hemsida kan du också starta en egen insamling. Dela din berättelse och sprid dina starka upplevelser där.

Facebook profilbildsfilter. Visa ditt engagemang och stöd oss under Hjärtebarnsmånaden 2020 genom att lägga på vårt filter på din profilbild på Facebook! Det gör du enkelt genom att klicka på din profilbild och välj ”uppdatera profilbild”. Där kan du välja ”lägg till filter” och söka på Hjärtebarnsfonden eller Hjärtebarnsmånaden 2020 så kommer vårt filter upp.

Bordsaffisch. Skriv ut och ta med denna lilla bordsaffisch till din arbetsplats eller ditt barns förskola, eller varför inte till ditt lokala gym.

Webbshoppen. Detta år säljer vi hjärtebarnsmånad armband med texten ”hjärtevän”, och Alla Hjärtans Dags gåvobevis. Perfekt att ge bort på Alla Hjärtans Dag som alternativ till någon du tycker om istället för choklad eller blommor!

Hjärtelotten. Köp en hjärtelott från Folkspel.

Eller varför inte bara Swisha in din gåva på 90 05 877.

Stort tack för ditt livsviktiga engagemang!

Varje år får 1000 mammor och pappor i Sverige beskedet att deras nyfödda barn har fel på sitt hjärta. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själv till livshotande situationer som kräver omedelbar operation. I dag lever fler än 40 000 personer med medfött hjärtfel, varav närmare hälften är under 18 år.

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter