Tim väntade på ett nytt hjärta

”Det finns inte längre mer att göra än att hoppas att Tim orkar vänta tills det finns ett hjärta. Nu handlar det bara om att hålla näsan ovanför vattenytan, att försöka hålla allt så stabilt det bara går. Det finns ingen mer vård att ge än det som redan görs.”

Hjärtebarnsfonden fick ta del av hjärtebarnet Tims historia genom mamma Caroline, som vill uppmärksamma vikten av organdonation och barnen som väntar på att få ett nytt hjärta. 

Ett av dessa barn var Tim. Han föddes med restriktiv kardiomyopati och när han var 10 månader gammal klarade inte hans hjärta att upprätthålla cirkulationen längre.

Till att börja med fick Tim en pacemaker som dessvärre inte hjälpte, och två dygn senare las han akut på ECMO då hans hjärta stannade. Efter 7 veckor med ECMO kopplades Tim till ett Berlinhjärta med dubbel assist, men ytterligare komplikationer gjorde att han återigen las på ECMO redan efter 3 veckor med Berlinhjärtat.

Tim sattes upp på väntelistan för hjärttransplantation omgående men efter 4 månaders svår kamp och många operationer och komplikationer måste Tims livsuppehållande maskin slutligen stängas av. 

“Han somnade stilla i min famn tisdag den 28/1 och livet kommer aldrig mer att bli sig likt. Vår superhjälte blev 1 år och 2 månader här på jorden”, säger Tims mamma Caroline. 

Vi på Hjärtebarnsfonden hoppas att fler vill ta ställning till organdonation och anmäler sig till donationsregistret. Även idag väntar hjärtebarn på att få ett nytt hjärta. 

Läs om Saga och Signes hjärtan här.

Anmäl dig till Socialstyrelsens donationsregister här.

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter