Ljudet av ett hjärta

Med trummaskinen CHD-4 har musiker från hela Sverige skapat låtar. Nu kan du se musikvideorna från deras framträdanden.

För att uppmärksamma problemet med medfödda hjärtfel har konstnären Love Hultén, med teenage engineering, för Hjärtebarnsfonden, skapat en trummaskin baserad på hjärtslag från fyra olika barn med medfödda hjärtfel.

Instrumentet fungerar som en modulär synt och producerar rytmer baserade på riktiga EKG:er från barnen Liv, Vincent, Janiyah och Wega som alla fötts med olika hjärtfel. EKG:erna har avkodats till en cirkulär sequencer, som gör det möjligt att spela på hjärtrytmerna från varje barn och genom det skapa ljudvärldar och musik som levandegör problematiken.

Nominerat till Guldägget

Kampanjen med CHD-4 är nominerad till Guldägget för Hantverk och Innovation.

Du kan läsa mer om det via länken här nedan.

Guldägget 2023

I videorna här nedan ser ni artisterna Elin Piel, Linus och Hannes Hasselblad och Alt-J på olika vis skapar harmonier med hjärtrytmerna. Klicka på länken nedan för att se videorna.

Heartbeat Sessions

De fick uppdraget att skapa musik med trummaskinen som har medfött hjärtfel. Såhär vackert blev det.

Se Heartbeat Sessions

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dom är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter