I mål på Världshjärtdagen

Deltagare från Team Växjö står framför hotell i Spanien. Alla har röda tröjor med sponsorers loggor på.

Efter två varv runt jorden och två miljoner insamlade kronor sedan starten är Walk4Lifs succé ett faktum. Den 29 september, på Världshjärtdagen, gick de i mål. 

Flera hundra detalagare i Sverige och två team i Spanien har nu nått sitt mål. På bilden ser du Team Växjö som gick en led, medan Team Lund gick en annan.

Walk4Life är Hjärtebarnsfondens friskvårdsevent där man genom att delta i vandringen i Spanien eller stegutmaning i Sverige uppmärksammat medfödda hjärtfel och samlat in pengar till fondens arbete för att ingen ska lida av ett medfött hjärtfel. 

– Det här är en så mäktig upplevelse som ingen vill missa. Så vi öppnar möjligheterna att anmäla sig till nästa års Walk4Life redan nu, säger Billy Ydefjäll, initiativtagare och insamlingschef på Hjärtebarnsfonden.

Walk4Life hade premiär förra året med fyra team som besökte norra Spanien och vandrade längs pilgrimslederna i en vecka. Nu har eventet ynglat av sig och också fått en digital version, Walk4Life Sverige, där man kan gå 10.000 steg om dagen i 29 dagar, varhelst man befinner sig. Det senare är ett samarbete med appen Tappa.se. 

Den 29 september är Världshjärtdagen och en av Hjärtebarnsfonden stora dagar på året. Förutom Walk4Life har det arrangerats fotbollscup i Luleå, en löptävling som heter Urban City Run och insamlingar på flera håll i Sverige. 

– Det här är en så viktig dag för världens alla hjärtfel. Nu har vi chansen att synas och lyfta frågan om världens vanligaste missbildning och vi tar den, säger Hjärtebarnsfondens kommunikationschef Mattias Barsk.

Vill du eller kanske ditt sällskap, företag eller din förening delta i Walk4Life 2024? Anmäl er via hemsidan www.walk4life.se

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter