Ellen väntar på nytt hjärta

Josefin Mjöberg med dottern Ellen har jobbat hårt under vintern. Allt för att berätta om situationen för barn som väntar på nya organ.

Josefin Mjöberg vill sprida information och kunskap om medfödda hjärtfel och organdonation på alla sätt det går. För ett år sedan fick hon reda på att läkarna var enade om att det enda som kan rädda Ellen är ett nytt hjärta. Och hon väntar än idag.

Ellen har under vintern medverkat i Bingolotto, sålt rekordmånga uppesittarlotter och berättat sin historia i lokaltidningen i Lerum.

Ellens berättelse

I Lerums tidning berättar mamma Josefin Mjöberg om Ellens hjärta och väntan på ett nytt. Hon har tidigare även berättat sin historia i Hjärtebarnspodden. Du finner båda länkarna här nedan.

Lerums tidning Hjärtebarnspodden

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter