Alice väntar

Alice har nyligen fyllt fyra år och väntar på ett nytt hjärta. Alice mamma Therese Ström ger oss en uppdatering om läget:

Alice har stått på akutlistan i 1,5 månad nu. Illamående är fortfarande konstant och hon klarar inte av att äta någon mat utan får allt intravenöst. Hon ska eventuellt prova att få en knapp på magen som går ner till tarmarna för att se om det hjälper henne att få behålla någon mat. Utöver det är hon vätskefylld i kroppen då hjärtsvikten gör att cirkulationen i kroppen inte fungerar som den ska. Detta gör att hon blir svullen och behöver kissmedicin för att hjälpa kroppen att tömma sig.
Utöver det så är hon ändå stabil. Hon har sin hjärtstärkande medicin som håller hjärtat hyfsat i schack och vi hoppas snart att ett hjärta kommer innan hon försämras ytterligare.
Hon är såpass pigg att hon orkar vara en stund på Lekterapin. Det är hennes motivation till att komma upp om dagarna och hon älskar att vara där.

Uppdatering 10 juni: Alice har fått ett nytt hjärta.

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter